Programok

Patanjali jóga szútrái -- nyilvános előadás

A JMÉ jógaoktató képzés egy előadásának ismétlését tekinthetitek meg vasárnap délután, amely regisztrációhoz kötött. 

Időpont: 2022. január 30. 14:00

Az előadás témája: Patanjali jóga szútrái. A klasszikus jógairodalom egyik legalapvetőbb műve, az ősi jógatradíció szintézise. Gyakorlati bevezetést ad az asztanga jógába, a rádzsa jóga nyolc lépéses útjába, amely a külső és belső fegyelem szabályaival kezdődik, majd az ászanákkal, pránajámákkal folytatódik és végül elvezeti a gyakorlót a szamádhihoz, a legmagasabb, kozmikus tudatállapothoz.

Előadó: Niranjan Puri, Oláh Zoltán, aki Vishwaguruji régi tanítványa, jógaoktató, a nemzetközi "Jóga a mindennapi életben" programokon intenzív meditációs kurzusokat, kriya anusthanokat vezet több éve.

Mivel a jógaoktatói képzés részvételi díjas a leendő jógaoktatóknak, ezért a nyilvános előadások résztvevőit is arra kérjük, hogy járuljanak hozzá a program költségeihez.

Regisztráció:

Határidő: legkésőbb 01.29-én 12 óráig.

Írj emailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, az alábbi adatokkal:

  • Név:
  • Zoom név:

Részvételi költség 3.000,- Ft

Átutaláshoz adatok:

  • Józsefvárosi Sport Club
  • 11708001-20153612
  • Közlemény: Jógaelőadás

A Zoom-linket a regisztráció után e-mailben küldjük el.

A témáról bővebben: 

Patanjali jóga szútrái, a jóga több, mint másfél évezrede írott alapirata, amely valószínűleg összeállítása óta sosem kapott akkora figyelmet mint napjainkban.

195 rövid szútrákba, kijelentésekbe összefogott értekezése annyira tömör, hogy praktikus magyarázata igazából csak mély tapasztalatból eredhet.

A jógaszútrák az emberi természet megértésére építve térképet adnak a különböző pszichofizikai módszerek (pl. légzőgyakorlatok, koncentrációs gyakorlatok) alkalmazására, amelyek a jógát gyakorlót legmélyebb természetének megtapasztalásához, az illúzióktól különvált szabadság állapotához vezetik.

Az előadás a Jóga a Mindennapi Életben jógaoktató-képzésének részeként bevezet a jógaszútrák filozófiai és spirituális hátterébe, de betekintést ad az elmélyült koncentráció gyakorlati megértésébe is.

Szeretettel várjuk a csatlakozásod!

A szervezők

 

Pin It

Jóga a mindennapi életben © 1998-2020 Minden jog fenntartva.