Programok

Előadás az ajurvéda alapjairól

Az ajurvéda szanszkrít kifejezés, azt jelenti, "az élet tudománya". Ebben az előadásban azt mutatjuk be, hogy ez az ősi, indiai eredetű tudomány, a jógával együtt, hogyan segíti a testi és lelki egészség megőrzését, a betegségek megelőzését.

Időpont: 2022. január 2. vasárnap (10:45-12:15), január 9-i ismétléssel (19:00-20:30).

2014 05 01 ayurveda 2

Kedves Jógabarátunk!

Mint arról már értesültetek, októberben elindult a Jóga a mindennapi életben oktatóképzése, egyelőre online formában. A képzés nagyon sok olyan előadást tartalmaz, ami másoknak is hasznos lehet, nagyobb érdeklődésre tarthat számot, ezért felkínáljuk azt a lehetőséget, hogy egy-egy ilyen előadást elérhetővé teszünk másoknak is.

Mivel ez a képzés részvételi díjas a leendő jógaoktatóknak, ezért a nyilvános előadások résztvevőit is arra kérjük, hogy járuljanak hozzá a program költségeihez. A részvétel regisztrációhoz kötött.

A következő nyilvános előadás 2022. január 2-án vasárnap lesz (10:45-12:15), január 9-i ismétléssel (19:00-20:30).

Címe: Az ajurvéda alapjai
Előadó: Márk Géza István, PhD

Regisztráció legkésőbb az előadás előtti napon 12 óráig, kizárólag a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  mail címen.

Név:
Zoom név:

Részvételi költség 3.000,- Ft

Átutaláshoz adatok:
Józsefvárosi Sport Club
11708001-20153612
Közlemény: Jógaelőadás

A Zoom linket a regisztráció után E-mailen küldjük el.

Mivel január másodikán még nem mindenki tér vissza a szabadságról, ezt az előadást egy hét múlva megismételjük ugyanazon a linken. A regisztráltak tehát akár másodikán délelőtt (élőben), akár kilencedikén este (ismétlésben) megnézhetik az előadást, vagy mindkét alkalommal is.

Az ajurvéda szanszkrít kifejezés, azt jelenti, "az élet tudománya". Két fő ága az egészség megőrzése és a betegségek gyógyítása. Ebben az előadásban azt mutatjuk be, hogy ez az ősi, indiai eredetű tudomány, a jógával együtt, hogyan segíti a testi és lelki egészség megőrzését, a betegségek megelőzését. Ehhez nagyon fontos eszköz a teljes értékű vegetárius, az egyéni alkatra szabott táplálkozás és a megfelelő napi és éves rutin kialakítása. Az előadás első részében vázlatosan ismertetjük az ajurvéda rendszerének alapjait, majd beszélünk az ajurvédikus főzésről és az ízek hatásáról. Végül bemutatunk néhány egyszerű háziszert, amelyek segíthetnek az egészség megőrzésében.

A Jóga a Mindennapi Életben Ajurvéda Akadémia (https://www.ayurvedaacademy.org) egy bécsi székhelyű nemzetközi oktatási szervezet. Célja az ajurvéda ismereteinek tiszta és világos közvetítése a klasszikus szövegek alapján. Az élet tudománya a természetben zajló folyamatokat követi, amely nem ismer sem politikai, sem kulturális határokat. A "Bharatya Sanskriti Darshan Trust´s Ayurved Mahavidyalaya", Wagholi, Pune (Maharastra állam) Ayurveda College-jával való együttműködés, Prof. Sardeshmukh és csapata tudományos irányítása alatt garantálja az oktatás magas színvonalát.

Shivapuri, dr. Márk Géza István, az Ayurvéda Akadémia magyar képviselője, okleveles Jóga a mindennapi életben oktató, 20 éve vesz részt az Ajurvéda Akadémia munkájában, számos magyarországi előadássorozat és konzultáció szervezésében segédkezett. 

Szeretettel várjuk a csatlakozásod!
Hari Om,
a képzés szervezői

 

Pin It

Jóga a mindennapi életben © 1998-2020 Minden jog fenntartva.