Hírek, események

  • Főoldal
  • Hírek
  • Béke-ima és megemlékezés Budapesten a Nemzeti Parkban a 44 indiai hősi halált halt katona emlékére

Béke-ima és megemlékezés Budapesten a Nemzeti Parkban a 44 indiai hősi halált halt katona emlékére

A Yoga in Daily Life The System Hungary és az OM Vishwa Guru Deep Hindu Mandir 2019. március 2-dikán Budapesten a Nemzeti Parkban, Sas-hegyen a 2013-ban Vishwaguru Paramhans Swami MaheshwaranandaJi által ültetett 11 békefánál megemlékező programot és Béke Imát tartott a február 14-dikei terrortámadás miatt elhunyt 44 hős indiai katona emlékére.

A Békeima programon képviseltette magát az Indiai Nagykövetségről T. P. S. Rawat Ji titkár és N. Venkataraman Ji titkár & HOC, Raman Sudaram Ji a Bharatiya Samaj Hungary elnöke, Kremnicsán János a Nemzeti Park - Sashegy  igazgatója, és Abhayanand Ji Nagy Ervin az OM Vishwa Deep Hindu Mandir elnöke, valamint Krishnanand Ji Kovács Károly a Jóga a Mindennapi Életben Mo-i vezetője, a megemlékező program főszervezője és narrátora.

Program a következő volt:
- Krishnanand Ji megnyitójában ismertette a terrortámadást és felolvasta SwamiJi üzenetét. <Swamiji üzenete>

- A díszvendégek és a rendező szervezetek képviselői az oltáron meggyújtották a béke-gyertyákat, és közben a résztvevők a Békemantrát énekelték. <Békemantra>

-  Indiai Nagykövetség titkára, T. P. S. Rawat Ji elmondta megemlékező beszédét. <RawatJi beszéde>

- Raman Sudaram Ji a Magyarországon Élő Indiaiak Társaságának elnöke a közösség nevében is kifejezte, hogy ha béke van a szívben akkor megszűnik az erőszak, valamint méltatta Vishwaguru Ji magyar tanítványai és a Magyarországon élő indiaiak sok együttes programjait. Megemlékezett az elhunyt 44 indiai katonáról.

- Kremnicsán János a Nemzeti Park - Sashegyi Látogató Központ  igazgatója megemlékezett a Békefa liget ültetéséről, kiemelve arról azt az élményét, hogy VishwaguruJi jelenléte elmélyítette a béke-hangulatát amely a Nemzeti Park meglévő békéjét erősíti. Együttérzését fejezte ki az áldozatokért.

- Abhayanand Ji Nagy Ervin az OM Vishwa Deep Hindu Mandir elnöke megemlékező beszédében sajnálatosnak tartott minden erőszakot, továbbá kiemelte a Indiai Nagykövetség és a Hindu Mandir sok évtizede tartó együttműködését.

-  Krishnanand Ji Kovács Károly Jóga a Mindennapi Életben Mo-i vezetője emlékeztetett arra, hogy köszönettel tartozunk Vishwaguru Ji  Paramhans Swami Maheshwarananda Lelki Mesterünknek és a Param-parának (mesterlánc), hogy 40 éve elhozta SwamiJi India csodálatos kultúráját és a megértő szeretet csodákra képes elvét amely által az hatással van a világbékére is. Beszélt arról is, hogy milyen mély és békés baráti együttműködés van Swami Ji tanítványai és a Magyarországon élő indiai emberek között.

- Krishnanand és a díszvendégek virágot szórtak az oltárra és a központi békefára és vízzel hintették meg a békefát.

- a 44 hősi halált halt katona emlékére egy perces néma imával emlékezett meg az összegyűlt 70-80 békeszerető ember, majd a program záró eseményeként újra elénekeltük a "béke-mantrát". <Békemantra>

- Krishnanand Ji az esemény főszervezője megköszönte a Yoga in Daily Life Fellowship és Sri Swami Madhavananda World Peace Council és a JMÉ országos Asmram  és a Hindu Mandir nevében a meghatóan szép megemlékező beszédeket és szintén köszönte mindenkinek a részvételt.

 

Vishwaguruji üzenete a meghirdetett világbéke imák ÖSSZES szervezőjéhez és résztvevőjéhez:

Vishwaguruji imádkozik a Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara szent mestereihez - Sri Alakhpuriji-hoz, Sri Devpuriji-hoz, Sri Mahaprabhuji-hoz és Holy Guruji-hoz, hogy áldásuk által legyenek eredményesek a mi világbéke imáink. Adják meg, hogy imáink járuljanak hozzá az egész világ békéjéhez!

 

 

Commemorative speech of T. P. S. Rawat Ji, secretary of the Indian Embassy, Budapest

Good afternoon ladies and gentlemen,

Today we have assembled here to pay our deepest condolences to the 44 brave soldiers who lost their precious lives to the act of terrorism. Today we all pray here so that their souls rest in peace. Our thoughts and prayers are with the families of martyrs. 

Terrorism has no religion. It uses diverse causes. But in each case, it is driven by distortion of religion, and a misguided belief in its power to succeed.

India has always embraced and found it easy to embrace pluralism since it is embedded in the oldest Sanskrit religious text "The Rig Veda" which means "God is One but learned men describe Him in many ways".

Our great philosopher Swami Vivekananda, said that this phrase from the Rig Veda has "given the theme to all subsequent thoughts in India, and one, that will be the theme of the whole world of religions".

It is also a battle, that must be won through the strengths of our values, and the real message of religions. This is a task that states, societies, sages, scholars, spiritual leaders, and families must pursue. And, for this

·         Faiths must speak to faiths.

·         Cultures must engage cultures.

·         Communities must build bridges, not erect walls.

·         The youth must shape the future, not destroy lives.

We thank the organizers,' Yoga in Daily Life' for organizing this condolence meeting which reflects the spontaneous outpouring of grief and support for the 44 martyred brave soldiers.

 

 

PEACE MANTRA

 

ASATO MA SATGAMAYA
TAMASO MA JOTIR GAMAYA
MRITYOR MA AMRITAM GAMAYA

 

SARVESAM SVASTIR BHAVATU
SARVESAM SHANTIR BHAVATU
SARVESAM MANGALAM BHAVATU
SARVESAM PURNAM BHAVATU
LOKAH SAMASTAH SUKHINO BHAVANTU

 

OM TRYAMBAKAM YAJAMAHU
SUGANDHIM PUSIVARDANAM
URVA RUKAIMEVA BHANDANAT
MRITYOR MUKSHIR MA AMRITAT

 

NAHAM KARATA PRABHU DEEP KARATA
MAHAPRABHU DEEP KARATA HI KEVALAM

 

OM SHANTI SHANTI SHANTIPin It

Jóga a mindennapi életben © 1998-2020 Minden jog fenntartva.