Hírek, események

Őszi jóga szeminárium Vépen

2018 október 26-28

Őszentsége Vishwaguru Maheshwarananda Ji ukrajnai látogatása után Magyarországon folytatta őszi európai körútját, ahol Vépen tartott szemináriumot. 

Ahogy Vishwaguruji minden szemináriumán és előadásán, a több országból összegyűlt résztvevők most is részesülhettek a Sri Alakhpuriji Siddhapeeth Parampara bölcsességében és áldásában.

2018 oktober vep 01 2018 oktober vep 02

'A Legfelsőbb formája a rezgés' - nada rupa parabrahma.

Ahogy Vishwaguruji mondta inspiráló előadásában, mi magunk is rendelkezünk rezgéssel, és körülöttünk minden rezeg és hatással van ránk. Például egy szomorú hír azonnal rossz atmoszférát és rossz hangulatot teremt. És ha nem is értjük a rezgést, hatással van ránk - mint például a klasszikus zene. Ugyanígy, a rezgés vezet a spirituális ébredéshez.

 DSC0989 2018 oktober vep 04

A szeminárium egyik részének témája konkrétan a szavak rezgése és ereje volt, és Vishwaguruji ennek keretében lefordította és gyönyörűen elmagyarázta a jelenlévőknek Sri Mahaprabuji egyik tanítványa, Sri Shivanand Puri bhajanját (spirituális ének):

ŚABDA SANEHĪ MHĀRĪ, JĀTRĀ MHĀRA HELĪ
ŌR NA ĀVE MHĀRE DĀY, DĀY MHĀRĪ HELĪ

Vishwaguruji magyarázata szerint shabdaban a szavak ereje, ami egyformán lehet áldás vagy átok; shabdateer a 'nyíl', ahogy a szavaink irányítják. A kemény szavak megsebezhetnek másokat - így mielőtt kiejtenénk a szavakat, alaposan meg kell fontolnunk, hogy mit mondunk, és ha szükséges, szűrnünk kell azokat. 

A mantra gyakorlása is a szavak erejének egy felhasználási formája. 

"Amikor bölcs emberek találkoznak, bölcsességről beszélnek. Amikor szamarak találkoznak, rugdossák vagy megharapják egymást. Akik bölcsek, azok beszélhetnek világi dolgokról is, mégis a bölcsesség szavait hallatják."

2018 oktober vep 05

(Forrás: https://www.vishwaguruji.org/news/427-annual-autumn-yoga-seminar-in-vep-hungary

Pin It

Jóga a mindennapi életben © 1998-2020 Minden jog fenntartva.